0
Cum să alegi un skateboard?

Cum să alegi un skateboard?

Nu cu mult timp în urmă, skateboard-ul a fost folosit în principal pentru a efectua trucuri complicate sau ca accesoriu de modă. Acum, din ce în ce puteți întâlni oameni care aleg skate ca un mijloc convenabil de a călători în jurul orașului. Pentru a alege modelul potrivit, trebuie să luați în considerare caracteristicile structurale și scopul skateboard-ului.

Designul skateboard-ului și caracteristicile sale principale

De la inventarea primului skateboard, au trecut aproape 80 de ani. În acest timp, designul său a reușit să sufere o mare varietate de schimbări, au apărut multe tipuri de skateboard-uri. Cu toate acestea, desenele tuturor modelelor includ același set de componente de bază.

Deca

Placa de sunet este o platformă pe care călărețul își ridică picioarele. Cel mai adesea este fabricat din 7 sau 9 straturi de furnir de o anumită rasă de lemn – arțar canadian sau chinez, bambus. Calitatea și cantitatea de straturi de lemn lipite între ele afectează caracteristicile skateboard-ului, cum ar fi flexibilitatea, greutatea și agilitatea. Cele mai multe straturi, în general, mai dure și, în același timp, mai grele bord. Se crede că placa de sunet cu 7 straturi are un raport optim de greutate și fiabilitate.

Cel mai bun material pentru placa de sunet este arțar canadian, care are caracteristici excelente de rezistență, durabilitate și ușurință. Cu toate acestea, principalul avantaj al placa de sunet din arțar canadian — elasticitate sau așa – numitul "clic" - un sunet caracteristic, emis de bord atunci când a lovit placa de sunet coada de pe pământ. Pe clic depinde de puterea de salt, și, prin urmare, succesul trucului.

Deca standard are concave (engleză. concave – "concav") a-profil curbat în formă de baie. Datorită marginilor îndoite ale plăcii de sunet, călărețul poate controla mai bine bordul nu numai în timpul călătoriei, ci și în timp ce efectuează cascadorii de sărituri. În plus, placa de sunet de aproape toate skateboard-urile moderne au un cocktail (engleză. kick – "lovitura de picior", tail - "coada") b-curbat în sus coada de bord, folosit pentru a efectua o varietate de trucuri.

Pe partea superioară a plăcii de sunet se lipeste o piele specială (griptape) c, care seamănă cu șmirghelul. Griptape permite skater să stea mai strâns pe bord și de a efectua trucuri fără riscul de alunecare de pe bord. Dimensiunile standard ale plăcii de sunet variază până la 30 cm (76,2 cm) – în lungime și până la 11 cm (27,94 cm) – în lățime. Alegeți dimensiunile plăcii în primul rând pe baza dimensiunii piciorului utilizatorului: cu cât dimensiunea piciorului este mai mare, cu atât mai mare ar trebui să fie placa de sunet.

Roți

Diametrul a și rigiditatea b a roților afectează performanțele skateboard-ului:

  • Cu cât diametrul roților este mai mare, cu atât este mai bună permeabilitatea, overclockarea, rularea și menținerea vitezei.
  • Cu cât diametrul roților este mai mic, cu atât mai multă agilitate.
  • Cu cât roțile sunt mai dure, cu atât mai bine accelerația.
  • Cu cât roțile sunt mai moi, cu atât este mai confortabilă călăria.

Îngrijirea skateboard-ului

Roțile și pielea au proprietatea de a se freca, crăpa și dezlipi, iar rulmenții sunt murdari, deci trebuie să vă amintiți regulile de funcționare și de îngrijire pentru orice skate.
Rulmenții sunt recomandați să fie curățați în mod regulat de murdărie și lubrifiați cu mijloace speciale. Acest lucru evită scârțâitul și opririle neplanificate.
Curățați pielea de praf și nisip trebuie să utilizați o perie de cauciuc, fără apă.
Roțile necesită înlocuire dacă ștergerea lor este vizibilă vizual (nu puteți aștepta o uzură completă).
În plus, este uneori necesară înlocuirea bushingului (amortizoarelor) - de exemplu, dacă acestea au izbucnit.
Pentru a stoca skate, puteți utiliza o pungă specială-o husă-va proteja placa de umiditate și praf.
Pentru întreținerea sau depanarea în timp util, se recomandă contactarea centrelor de service specializate și a atelierelor care oferă o gamă largă de servicii cu garanție de calitate.Cel mai comun diametru al roților este de la 50-54 mm înălțime și 33-36 mm lățime, materialul de fabricație este poliuretanul de înaltă rezistență și rezistent la uzură de diferite grade de rigiditate. Cea mai versatilă gamă de rigiditate – 85A – 94 A – este roțile moi care asigură o bună aderență la asfalt și o funcționare lină, absorb bine vibrațiile.

Truckee

Truckurile – suspensiile) sunt ceea ce atașează roțile la punte. Truckurile au un șurub central (cel mai important) — Kingpin a și 8 extra. În interior, bushings (amortizoare) b sunt instalate în mod necesar, care afectează moliciunea și agilitatea skate. Lățimea roților depinde în mod direct de lățimea punții și de dimensiunile roților, de obicei variază de la 130 la 215 mm.

Soiuri de skateboard-uri

Rollersurf (Waveboard)

Rollersurf este două roți cu role de tip tablă, care are o deosebită construcție platformă și o suspensie speciala a roților. Platforma este format din două părți b, care sunt conectate între ele prin torsiune (arc) c. Роллерсерф este capabil de a manevra cu ușurință între obstacole, bine rotit și nu are nevoie de lovire cu piciorul, atunci când de conducere.

Longboard (longboard)

Longboard - placă cu role cu ampatament lung a și Deca B. are o rezistență sporită, se caracterizează prin performanțe îmbunătățite de funcționare și overclocking. Nu este folosit pentru patinaj.

Plastboard (Plastboard)

Placa este un hibrid longboard din plastic și un skateboard, un cruiser cu o dimensiune mai mică a plăcii de sunet. Mare pentru plimbări zilnice în jurul orașului.

Va fi interesant

 Nutriție adecvată în timpul alergării
Alergarea de dimineata. Dimineața, nu alergați pe stomacul gol. În timpul nopții, rezervele de glicogen din ficat sunt epuizate, ceea ce înseamnă că nivelul zahărului din sânge scade. Între trezire ș..
Alergare pentru începători
Etapa pregătitoare.Pentru orele regulate de alergare, trebuie să vă pregătiți:Vizitați medicul.Este necesar să se asigure că nu există contraindicații: unele boli de inimă și plămâni, vasele membrelor..
Cum să alegi o cască de bicicletă?
Ciclismul este un sport foarte util dar și traumatic. În 1880, câștigând rapid popilaritate, a fost inventată casca de protecție.Tipuri de căști pentru bicicletă.Casca este selectată în funcție stilul..
Cum să alegi schi aplin?
Stiluri de patinajDouă stiluri principale sunt practicate în sportul modern de schi-clasic și patinaj.Mișcarea clasică - când schiurile se alunecă în paralel unul cu celălalt-popoarele nordice l-au fo..
Alegerea unei biciclete - o abordare științifică!
Alegem o bicicletă pentru copii: În funcție de înălțimea și vârsta copilului, i se va potrivi o bicicletă cu dimensiuni diferite ale roților. Nu procurați copilului o bicicletă care nu corespunde..