0
Alergare pentru începători

Alergare pentru începători

Etapa pregătitoare.
Pentru orele regulate de alergare, trebuie să vă pregătiți:

Vizitați medicul.
Este necesar să se asigure că nu există contraindicații: unele boli de inimă și plămâni, vasele membrelor inferioare, articulațiile, alte boli în stadiul acut; precum și să se asculte recomandările medicului, care va trebui să urmeze.

Sportlandia-21

De asemenea, puteți contacta cel mai apropiat club de alergare (dacă există unul) și consultați un antrenor. Sau pur și simplu începeți să vă antrenați pe cont propriu, așa cum fac mulți iubitori de stil de viață sănătos.

Determinați traseul jogurilor.

Puteți merge în avans acolo unde se presupune antrenament. Ideal-stadionul din apropierea casei sau a parcului.

Sportlandia-22

Stadionul va rula pe piste special pregătite și marcate (ușor de a determina distanța și, în consecință, sarcina).
Rularea de-a lungul căilor și a căilor subterane ale parcului este deosebit de plăcută în vreme bună. Soarele, aerul proaspăt, păsările cântând vor crea un fundal bun pentru antrenamente.
Când alergi pe asfalt, trebuie să ții cont de faptul că o astfel de alergare încarcă mai mult articulațiile, oboseala vine mai repede.
Începătorii alergătorilor sunt mai bine să aleagă un traseu uniform, fără coborâri pronunțate și urcări, pe teren netransferat.

3. Alege timp pentru a rula.

Alegerea timpului pentru a alerga depinde de ocuparea forței de muncă a unei persoane, obiceiurile și bioritmurile sale ("bufniță" sau "ciocârlie"), preferințele personale. Este recomandabil să se determine în prealabil un timp convenabil pentru jogging.

Sportlandia-23
Dimineața (de la 6 la 7 am), aerul din oraș este mai curat, oamenii sunt mai mici. Jogging-ul de dimineață este revigorant și oferă o atitudine pozitivă pentru întreaga zi.
Rularea de seară cu câteva ore înainte de culcare oferă o oboseală plăcută și contribuie la adormirea rapidă.
Nu se recomandă rularea imediat înainte de culcare. Corpul, excitat de alergare, ar trebui să aibă timp să se relaxeze și să se adapteze la somn.

4. Echipați corect.

Echipamentul corect selectat va oferi confort, va contribui la îmbunătățirea rezultatelor și la stabilirea unor noi înregistrări personale.

Sportlandia-24
Pantofii ar trebui să fie aleși în funcție de tipul de acoperire pe care trebuie să alergi. Soluția universală-adidași cu o talpă de rigiditate medie.
Hainele sunt cel mai bine alese din țesături tehnologice moderne, "respirabile" și bine drenate de umiditate.
Pantofi sport confortabili și îmbrăcăminte — cheia antrenamentelor de succes. Pentru mai multe informații despre alegerea echipamentului, citiți articolele "Cum să alegeți haine pentru alergare" și "cum să alegeți pantofi pentru alergare".

Va fi interesant

 Nutriție adecvată în timpul alergării
Alergarea de dimineata. Dimineața, nu alergați pe stomacul gol. În timpul nopții, rezervele de glicogen din ficat sunt epuizate, ceea ce înseamnă că nivelul zahărului din sânge scade. Între trezire ș..
Alergare pentru începători
Etapa pregătitoare.Pentru orele regulate de alergare, trebuie să vă pregătiți:Vizitați medicul.Este necesar să se asigure că nu există contraindicații: unele boli de inimă și plămâni, vasele membrelor..
Cum să alegi o cască de bicicletă?
Ciclismul este un sport foarte util dar și traumatic. În 1880, câștigând rapid popilaritate, a fost inventată casca de protecție.Tipuri de căști pentru bicicletă.Casca este selectată în funcție stilul..
Cum să alegi schi aplin?
Stiluri de patinajDouă stiluri principale sunt practicate în sportul modern de schi-clasic și patinaj.Mișcarea clasică - când schiurile se alunecă în paralel unul cu celălalt-popoarele nordice l-au fo..
Alegerea unei biciclete - o abordare științifică!
Alegem o bicicletă pentru copii: În funcție de înălțimea și vârsta copilului, i se va potrivi o bicicletă cu dimensiuni diferite ale roților. Nu procurați copilului o bicicletă care nu corespunde..