0

Nutriție sportivă

Popular
Certificat cadou pentru 200 de bonusuri
Mai mult

Nutriție sportivă pentru rezultate maxime

Visați să aveți un corp tonifiat, să cuceriți noi culmi sau pur și simplu doriți să vă încărcați cu energie pe tot parcursul zilei? La realizarea acestor lucruri vă va ajuta nutriția sportivă. Cu ajutorul ei, nu doar veți adăuga masă musculară și veți obține o musculatură definită, dar și veți slăbi și vă veți redobândi tonusul muscular.

Este important să înțelegeți că nutriția sportivă nu înlocuiește alimentele consumate, ci este un supliment la alimentația de bază. Dacă un sportiv primește toate substanțele nutritive necesare din alimentația sa zilnică, atunci poate să se descurce fără nutriția sportivă. În alte situații, fără suplimente alimentare și aditivi alimentari este imposibil.

Tipurile de nutriție sportivă

În funcție de substanțele conținute în comprimat, pulbere sau cocktail, nutriția sportivă se împarte în următoarele categorii:

 • Proteină - poate fi considerată una dintre cele mai cunoscute forme de nutriție sportivă. Ea este o formă concentrată de proteină obținută din lapte, plante sau ouă, transformată în pulbere. Există următoarele tipuri:
  1. Proteina din zer este fabricată din zerul laptelui și este absorbită de organism în decurs de 2-3 ore. Momentul ideal pentru consum este dimineața sau imediat după antrenament.
  2. Proteina din ou este produsă din albuș de ou, care este uscat până ajunge sub formă de pulbere. Datorită absorbției excelente, este considerată una dintre cele mai bune în prezent. Cu toate acestea, din cauza costului ridicat, este rar întâlnită în formă pură și se găsește mai des în compoziția complexelor proteice. Momentul ideal pentru consum: dimineața, înainte de antrenament sau înainte de culcare.
  3. Proteina din cazeină este fabricată din lapte și conține aminoacizi esențiali care participă la procesul de creștere a masei musculare. Procesul de descompunere durează de două ori mai mult, ceea ce asigură o saturație uniformă a țesutului muscular cu aminoacizi. Momentul ideal pentru consum este înainte de culcare sau în timpul pauzelor lungi între mese.
  4. Proteina din soia. Spre deosebire de tipurile menționate, proteina din soia are origine vegetală. Prin urmare, dacă sunteți vegetarian sau aveți intoleranță la lactoză, acordați-i atenție acestui produs.
  5. Proteina complexă sau multicomponentă. Acest tip include mai multe tipuri de proteine, ceea ce permite rezolvarea simultană a două sarcini: asigurarea unei concentrații maxime de aminoacizi în sânge și aportul de proteine „lente” care oferă nutriție prelungită mușchilor.
 • Gainerele - sunt amestecuri de carbohidrați și proteine destinate creșterii masei musculare. Conțin o cantitate mare de carbohidrați și puține proteine, ceea ce ajută la creșterea în greutate și la îmbunătățirea performanțelor. Consumul regulat de gainere în combinație cu antrenamentele mărește rezistența și stimulează creșterea rapidă a masei musculare.
 • L-carnitina - este un supliment alimentar care îmbunătățește metabolismul energetic al organismului. Contribuie la transportul acizilor grași în mitocondriile celulelor, unde sunt folosiți pentru producerea de energie, ceea ce permite creșterea rezistenței și reducerea procentului de grăsime din organism.
 • Glutamina - este un aminoacid care se găsește în carne, pește și ouă. Deși organismul este capabil să sintetizeze glutamina singur, adăugarea acesteia în alimentație sub formă de supliment alimentar crește rezistența și îmbunătățește forma fizică.

Individual, aș vrea să menționez despre batoane proteice. Dacă sunteți mereu în mișcare și nu aveți timp să mâncați o masă completă, un baton proteic este o soluție excelentă pentru o gustare ușoară. Nu va înlocui o masă completă, dar consumul la timp va preveni descompunerea țesutului muscular și va oferi organismului resursele necesare pentru creșterea acestuia.

De unde să cumpărați nutriție sportivă în Moldova?

Desigur, de la magazinul Sportlandia! Asortimentul magazinului nostru îi va bucura chiar și pe sportivii profesioniști cu: proteină din zer, complexe pre-antrenament, creatină, omega-3, gainere, vitamine, aminoacizi și alți micronutrienți importanți. În plus, arsenalul magazinului nostru include aparate fitness superbe pentru toate grupele musculare: benzi de alergare, bănci pentru presă, biciclete fitness, bare de tracțiune și alte modele care vă permit să vă antrenați toate grupele musculare chiar și acasă.

Branduri de top, cele mai bune prețuri din Moldova, consultații profesioniste — acestea sunt doar o parte din avantajele magazinului nostru. Motivați-vă și antrenați-vă cu plăcere. Vă așteptăm la Sportlandia!

Întrebari frecvente despre nutriția sportivă în Moldova

Ce se întâmplă dacă consumi proteină fără să faci exerciții fizice?

Fiecare dintre noi și-a pus măcar o dată această întrebare. Ar fi minunat ca un shake proteic să rezolve toate problemele legate de greutatea în exces și creșterea masei musculare. Însă așa ceva nu există.

Consumul de proteine fără exerciții fizice poate duce, dimpotrivă, la creșterea în greutate, iar acumularea masei va avea loc prin grăsime, nu prin mușchi. Este important de înțeles că un consum excesiv de proteine poate perturba echilibrul nutrienților, crescând sarcina asupra ficatului și rinichilor, precum și riscul de deshidratare.

Care este diferența dintre proteina din zer și cea din cazeină?

Proteina din cazeină și proteina din zer sunt obținute din laptele mamiferelor. Principala diferență constă în viteza de digestie. Cazeina se digeră lent, pe parcursul a mai multor ore, de aceea se recomandă a fi consumată înainte de culcare. Proteina din zer se digeră rapid, astfel că este recomandat să fie consumată imediat după antrenament. Dacă doriți să alegeți o proteină pentru creșterea masei musculare, acordați atenție procentului și calității proteinei, cu cât sunt mai mari, cu atât suplimentul este mai eficient.

Când ar trebui să încep să iau suplimentele sportive?

Dacă faceți sport în mod regulat și doriți să vă atingeți obiectivele stabilite, suplimentele sportive vor deveni o componentă importantă a programului dumneavoastră de antrenament. Este important să rețineți că nutriția sportivă este doar un supliment și nu înlocuiește o alimentație corectă, antrenamente regulate și odihnă adecvată.

De unde pot cumpăra nutriție sportivă de calitate în Moldova?

Nutriția sportivă de calitate, aminoacizii, vitaminele și alte suplimente sportive utile pot fi achiziționate din magazinul online Sportlandia.md. Cele mai bune mărci, cashback la fiecare achiziție, doar produse originale – acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care sportivii noștri vin la noi din nou și din nou. Vă așteptăm în magazinul Sportlandia.