0
Cum se alege un rucsac turistic?

Cum se alege un rucsac turistic?

Rucsacul este o parte importantă a echipamentului pentru activități în aer liber și turism. Un rucsac bun ar trebui să fie durabil, ușor și suficient de spațios, nu" tăiați " umerii și nu vă presați pe spate. În scopul său, rucsacurile sunt împărțite în mai multe tipuri: multi-sport, trekking, turistic.

Rucsacuri multisportive

Pentru sport și plimbări urbane. Ele se disting prin luminozitate, o selecție largă de culori luminoase și dimensiuni mici (de la 10 la 40 L).
Rucsacurile multisportive au o bază moale fără cadru, adică nu au un cadru. Acestea nu interferează cu mișcările și pot avea mai multe buzunare pentru lucruri mici, cu acces extern. Astfel de rucsaci sunt doar pentru minimul necesar de lucruri care pot fi utile în timpul antrenamentului sau plimbării. Cel mai important lucru într — un astfel de rucsac este de a distribui corect greutatea în interiorul sacului, astfel încât nimic să nu stea nicăieri și să nu-l preseze pe spate.

Rucsacuri de trekking

Poate fi folosit pentru drumeții lungi, drumeții montane și acvatice dificile, atunci când este necesar să se transporte o încărcătură volumetrică de la 20 kg. volumul rucsacurilor adulte la 120 litri, pentru copii - 20 L).
Pentru o distribuție optimă a sarcinii, există un spătar reglabil anatomic cu ventilație a și un sistem bine conceput de atașare a echipamentului. Rucsacul este fixat rigid cu centura de talie b, astfel încât să nu stea sau să se miște în timpul mișcării. Modelele de drumeții ale rucsacurilor sunt fabricate din materiale ușoare de înaltă rezistență (barele de aluminiu sunt încorporate în spate).

Rucsacuri turistice

Pentru scurte și medii pe durata drumețiilor cu o încărcătură volumetrică (de la 14 la 120 l).

Capacitatea și rezistența sunt principalele cerințe impuse rucsacurilor turistice. Datorită cadrului rigid și a spătarului anatomic, se realizează o distribuție uniformă a sarcinii în mișcare, iar greutățile suplimentare permit optimizarea volumului. Unele modele pot scoate tijele de aluminiu și pot îndoi rucsacul. Acest tip de rucsaci este, de obicei, cel mai comun și popular printre turiști.

Caracteristici de proiectare

Tipuri principale de design: fara rama(sau multi-sport), masini-unelte si anatomice.

Mașini-unelte

Șevalet (rigide) rucsacuri cel mai adesea au o rama de metal, aluminiu,  din fibra de carbon sau plastic durabil. La rama se ataseaza moale rucsac și suspensie totală de sistem (curea, curea talie) . Astfel de modele au fost populare în anii 80, acum se întâlnesc tot mai rar.

Anatomice

Cadru (semi-rigide), ele sunt anatomice. Acestea sunt rucsacuri moi în care sunt cusute plăci de formă anatomică sau plăci din oțel, aluminiu sau polimeri a (inserții din plastic). Principala diferență față de structura mașinii este că cadrul este cusut complet sau parțial direct în construcția rucsacului. În astfel de modele, puteți ajusta înălțimea curelelor și dimensiunea și nivelul centurii.

Va fi interesant

 Nutriție adecvată în timpul alergării
Alergarea de dimineata. Dimineața, nu alergați pe stomacul gol. În timpul nopții, rezervele de glicogen din ficat sunt epuizate, ceea ce înseamnă că nivelul zahărului din sânge scade. Între trezire ș..
Alergare pentru începători
Etapa pregătitoare.Pentru orele regulate de alergare, trebuie să vă pregătiți:Vizitați medicul.Este necesar să se asigure că nu există contraindicații: unele boli de inimă și plămâni, vasele membrelor..
Cum să alegi o cască de bicicletă?
Ciclismul este un sport foarte util dar și traumatic. În 1880, câștigând rapid popilaritate, a fost inventată casca de protecție.Tipuri de căști pentru bicicletă.Casca este selectată în funcție stilul..
Cum să alegi schi aplin?
Stiluri de patinajDouă stiluri principale sunt practicate în sportul modern de schi-clasic și patinaj.Mișcarea clasică - când schiurile se alunecă în paralel unul cu celălalt-popoarele nordice l-au fo..
Alegerea unei biciclete - o abordare științifică!
Alegem o bicicletă pentru copii: În funcție de înălțimea și vârsta copilului, i se va potrivi o bicicletă cu dimensiuni diferite ale roților. Nu procurați copilului o bicicletă care nu corespunde..