0
Cum să alegi haine pentru turism și activități în aer liber?

Cum să alegi haine pentru turism și activități în aer liber?

Îmbrăcăminte pentru activități în aer liber sunt cerințe mult mai mari decât pentru uzura de zi cu zi: ar trebui să fie nu numai frumos și confortabil, dar, de asemenea, cât mai practic posibil, protejând proprietarul său în "câmp" condiții. Durabilitatea și funcționalitatea modelului depind nu numai de condițiile de funcționare, ci și, mai presus de toate, de calitatea cusăturii și a țesăturii.

Principiul trei straturi

Oriunde te duci în pădure pentru weekend, sau într-o excursie serioasă la munte, regulile de selecție a echipamentului vor fi aceleași. Pentru a vă proteja de vânt, frig și precipitații, se recomandă respectarea principiului trei straturi de îmbrăcăminte:

Primul strat-de bază:

  • lenjerie termică,
  • tricouri cu mâneci lungi / scurte;

Al doilea strat-izolație:

  • jumperi de lână, pantaloni sport izolați,
  • jachete ușoare matlasate;

Al treilea strat este de protecție:

  • jachete și pantaloni rezistente la vânt și umiditate.

Cum să alegi lenjerie termică

Lenjeria termică este un strat de bază de îmbrăcăminte cu trei straturi, care este purtat direct pe corp. Este de trei tipuri:

Încălzire-utilizat în vreme rece, cu sarcini mici, precum și în drumeții în timpul somnului.

Îndepărtarea umidității-este utilizată în activități fizice active.

Modelele combinate- "doi în unu", care se încălzesc simultan și elimină umezeala, aceasta este cea mai scumpă opțiune.

Atunci când alegeți, trebuie să decideți în primul rând pentru ce scopuri va fi nevoie de lenjerie termică. Plimbările cu copilul, pescuitul sau picnicul nu implică sarcini mari în acest scop, modelele de încălzire sunt optime. Pentru sport în aer liber, ar trebui să alegeți numai lenjerie sintetică care elimină umezeala sau modele combinate.

Cum de a alege dimensiunea și modelul de lenjerie termică

Există diferite modele pentru bărbați – femei și copii trebuie să alegeți lenjeria în funcție de:

Scop: încălzire sau pentru sport activ.

Temperatură: eticheta are, de obicei, întotdeauna un interval de temperatură pentru care este proiectat kitul.

Convenabil

Sportlandia-21

Lenjeria este foarte elastică și ar trebui să se potrivească corpului ca a doua piele: prin urmare, este mai bine să acordați preferință celui mai mic atunci când aveți îndoieli în dimensiune. Lungimea pantalonilor și a mânecilor trebuie să fie suficientă pentru a acoperi gleznele și încheieturile.

Cum să alegi un tricou și o cămașă

Cămășile și tricourile sunt indispensabile pentru activități în aer liber, iar culorile lor luminoase adaugă culori la viață.

Siluetă

Principala diferență dintre tricourile turistice  este o potrivire mai strânsă și o siluetă alungită. Modelul trebuie să acopere partea inferioară a spatelui și să nu se îndoaie sub rucsac. Pentru protecția împotriva arsurilor solare, se recomandă alegerea tricourilor cu mâneci lungi 

Modelele cu guler înalt protejează gâtul de vânt și de lumina directă a soarelui. Aceste tricouri sunt fixate cu fermoar, care pot fi ușor desfăcute pentru ventilație suplimentară.

Cămășile pentru drumeții au, de obicei, o siluetă alungită îngustată. Plăcile de pe mâneci vă permit să reglați lungimea lor prin răsucirea sau coborârea manșetelor.

Cum de a alege un jumper de lână

Sportlandia-22

Fleece - " lâna de oaie artificială –  o țesătură sintetică tricotată din poliester - are o serie de avantaje care îi permit să concureze cu lână naturală în producția de îmbrăcăminte caldă. Hainele din fleece se încălzesc bine într-o stare uscată și umedă, îndepărtează în mod eficient evaporarea din corp, se usucă rapid, nu provoacă alergii și nu se îndoaie. Jumperul de lână se usucă mult mai repede decât lâna datorită proprietăților hidrofobe ale fibrei, dar chiar și într-o stare umedă, Materialul continuă să păstreze căldura. Fleece este utilizat atât separat, cât și în sistemul de îmbrăcăminte cu trei straturi ca al doilea strat (de încălzire). Din fleece de diferite grosimi, jumperii și jachetele sunt fabricate.

Îmbrăcăminte pentru turiști este cusută din lână de patru tipuri principale:

  • joasa densitate (100 g / m2);
  • mediu (200 g / m2);
  • dens (300 g / m2);
  • Windproof (Windproof).

Cum de a alege un sacou

Sportlandia-23

În primul rând, este necesar să se decidă pentru ce sezon este nevoie de haine.

Windbreaker

Ei bine, potrivit pentru orice moment al anului. Windbreaker cu membrană va proteja atât de ploaie, cât și de vânt. Această jachetă are proprietăți respirabile și este indispensabilă atât în călătoria de vară, cât și în timpul iernii - ca strat superior care protejează împotriva precipitațiilor. Ea nu suflă, și în vreme rea este destul de confortabil.

Windbreaker-ploaie

Fabricate din nailon și poliester sunt foarte ușoare, ele vor proteja împotriva ploii, dar nu se vor încălzi, astfel încât în vreme rece este necesar un strat suplimentar de îmbrăcăminte.

Jachete demi-sezon

Pentru vreme rece și toamnă, jachetele demi-sezon cu o varietate de izolații sintetice se vor potrivi.

Pentru haine de iarnă, producătorii folosesc diferite tipuri de încălzitoare: materiale de umplutură naturale (puf) sau sintetice.

Cum de a alege pantaloni

Sportlandia-24

Atunci când alegeți pantaloni, trebuie să acordați atenție mai multor parametri: confort, siluetă, calitatea țesăturii.

Comoditate

Pantalonii turistici nu ar trebui să împiedice mișcările. Atunci când alegeți un model, trebuie să mergeți și să ghemuiți pentru a vă asigura că pantalonii nu trag și nu presează nicăieri;

Ar trebui să alegeți modele care nu sunt prea strânse, astfel încât în vreme rece să puteți purta lenjerie termică sub ele.

Pantalonii de drumeție au o centură înaltă, astfel încât partea inferioară a spatelui să fie închisă, iar centura taliei rucsacului să nu vină în contact cu zonele deschise ale corpului. Pantaloni de aterizare scăzut pentru turism și activități în aer liber nu este potrivit.

Ar trebui să acordați atenție prezenței buzunarelor – cu cât sunt mai multe, cu atât mai multe lucruri utile vor fi întotdeauna la îndemână. Pantaloni foarte confortabile "cargo", cu buzunare laterale deasupra capului-acest model a venit din domeniul militar, iar în" Militar " haine toate atent gândit.

Pantalonii turistici vor fi utile și în afara călătoriei-își vor găsi aplicația în oraș și în afara orașului

Silueta pantalonilor

Atunci când alegeți un model de pantaloni, trebuie să luați în considerare pantofii cu care să le purtați.

Modelele evazate și drepte sunt excelente pentru cizmele turistice, închizându-le pe partea de sus.

Pentru pantofii înalți, este mai bine să alegeți un model îngustat care poate fi ascuns în interiorul pantofului.

Pantaloni-transformatoare, dacă este necesar, se transformă cu ușurință în pantaloni scurți, este suficient să desfaceți fermoarul în zona genunchiului. Astfel de pantaloni vă permit să economisiți spațiu în rucsac. În plus, un astfel de model este foarte convenabil pentru tranziții lungi, vă permite să "schimbați" fără a dezvălui rucsacul.

Multe modele de pantaloni sunt întărite cu inserții de țesături mai durabile în locuri predispuse la uzură maximă.

Salopete sunt pantaloni echipați cu bavete și curele care oferă protecție suplimentară pieptului și coapsei de vânt. Pentru a coborî curelele, nu trebuie să scoateți jacheta, este suficient să desfaceți zăvorul.

Va fi interesant

 Nutriție adecvată în timpul alergării
Alergarea de dimineata. Dimineața, nu alergați pe stomacul gol. În timpul nopții, rezervele de glicogen din ficat sunt epuizate, ceea ce înseamnă că nivelul zahărului din sânge scade. Între trezire ș..
Alergare pentru începători
Etapa pregătitoare.Pentru orele regulate de alergare, trebuie să vă pregătiți:Vizitați medicul.Este necesar să se asigure că nu există contraindicații: unele boli de inimă și plămâni, vasele membrelor..
Cum să alegi o cască de bicicletă?
Ciclismul este un sport foarte util dar și traumatic. În 1880, câștigând rapid popilaritate, a fost inventată casca de protecție.Tipuri de căști pentru bicicletă.Casca este selectată în funcție stilul..
Cum să alegi schi aplin?
Stiluri de patinajDouă stiluri principale sunt practicate în sportul modern de schi-clasic și patinaj.Mișcarea clasică - când schiurile se alunecă în paralel unul cu celălalt-popoarele nordice l-au fo..
Alegerea unei biciclete - o abordare științifică!
Alegem o bicicletă pentru copii: În funcție de înălțimea și vârsta copilului, i se va potrivi o bicicletă cu dimensiuni diferite ale roților. Nu procurați copilului o bicicletă care nu corespunde..