0
Cum să înveți să mergi pe role?

Cum să înveți să mergi pe role?

Rolele sunt o alternativă excelentă la patinele de gheață în perioada caldă a anului. Urmând recomandările simple și efectuând exerciții de bază, puteți accelera procesul de învățare.

Role vs patine

Cei care sunt deja capabili să patineze pe gheață, să stăpâni rolele mai ușor, deoarece nu trebuie să învețe să-și mențină echilibrul. Cu toate acestea, nu există alte coincidențe, pentru că în tehnica de patinaj - manevrele sunt efectuate în mod diferit. Tehnicile de frânare și de a efectua viraje sunt diferite, deoarece pe asfalt, este mult mai dificil să conduci, fiecare greșeală se simte, astfel încât energia și puterea de a merge pe role se irosește mai rapid.

Patinele de gheață sunt foarte manevrabile, permițându-vă să vă opriți rapid prin lipirea lamei în gheață. Cu rolele, totul este diferit: frecarea roților de asfalt este atât de mare încât frânarea bruscă poate duce la o cădere. 

Utilizarea echipamentului de protecție

Pentru a reduce riscul de rănire în timpul mersului pe role, trebuie să purtați protecție:

  • genunchiere;
  • cotiere;
  • protecția articulațiilor mânii;
  • cască.
  • în partea inferioară a spatelui;
  • în zona genunchiului;
  • în zona gleznei.

Acest lucru va ajuta la evitarea rănilor grave la căderi și veți simți mai încrezători atunci când mergeți pe role.

Înainte de a începe călătoria, pentru a nu cădea, trebuie să luați poziția inițială corectă. Spatele trebuie să fie drept și ușor înclinat înainte, genunchii-întotdeauna îndoiți, acest lucru va împiedica căderea înapoi. Adică, corpul rolei trebuie îndoit de trei ori.

Mâinile în timpul călătoriei trebuie să se miște în mod natural, ca la alergat.

Începutul mișcării

Pentru a vă deplasa, este necesar să luați un suport de role ― îndoiți genunchii și înclinați corpul înainte) - acest lucru va ajuta începătorii să-și mențină echilibrul în timp ce se mișcă.

După aceea, un picior (de sprijin) trebuie să fie pus un pic înainte, iar celălalt picior (împingător) se împinge. Următoarea împingere este făcută de piciorul de sprijin, iar piciorul de împingere devine suport.

Tehnica căderii corecte

Dacă echilibrul se pierde în timpul călătoriei, nu este nevoie să încercați să vă mențineți pe picioare. Este mai bine să stați cât mai jos posibil și să cădeți înainte pe brațele întinse. Această metodă de cădere este cea mai sigură și mai puțin traumatizantă, dar cu condiția să existe protecție pe mâini și genunchi. Căderea corectă ar trebui să fie învățată pe un teren sigur (fără obstacole, cu un număr mic de pietoni și oameni). Nu încercați să stăpânească alte tehnici până când abilitatea de a cădea este adusă la automatism.

Tehnica de frânare corectă

Înainte de a începe să stăpânești orice elemente sau să încerci să accelerezi, este esențial să înveți cum să frânezi corect rolele. Puteți încetini în mai multe moduri dar pentru început, pur și simplu vă mai împingeți și rulați până la oprirea completă. 

Va fi interesant

 Nutriție adecvată în timpul alergării
Alergarea de dimineata. Dimineața, nu alergați pe stomacul gol. În timpul nopții, rezervele de glicogen din ficat sunt epuizate, ceea ce înseamnă că nivelul zahărului din sânge scade. Între trezire ș..
Alergare pentru începători
Etapa pregătitoare.Pentru orele regulate de alergare, trebuie să vă pregătiți:Vizitați medicul.Este necesar să se asigure că nu există contraindicații: unele boli de inimă și plămâni, vasele membrelor..
Cum să alegi o cască de bicicletă?
Ciclismul este un sport foarte util dar și traumatic. În 1880, câștigând rapid popilaritate, a fost inventată casca de protecție.Tipuri de căști pentru bicicletă.Casca este selectată în funcție stilul..
Cum să alegi schi aplin?
Stiluri de patinajDouă stiluri principale sunt practicate în sportul modern de schi-clasic și patinaj.Mișcarea clasică - când schiurile se alunecă în paralel unul cu celălalt-popoarele nordice l-au fo..
Alegerea unei biciclete - o abordare științifică!
Alegem o bicicletă pentru copii: În funcție de înălțimea și vârsta copilului, i se va potrivi o bicicletă cu dimensiuni diferite ale roților. Nu procurați copilului o bicicletă care nu corespunde..