0
Cum să alegi o bicicletă pentru copil?

Cum să alegi o bicicletă pentru copil?

Fiecare copil adoră să se plimbe cu bicicleta. Această activitate nu este doar distractivă, ci și benefică. Plimbările cu bicicleta au un impact pozitiv asupra dezvoltării fizice, întăresc mușchii, dezvoltă coordonarea mișcărilor și îmbunătățesc funcționarea sistemului cardiovascular, ceea ce este foarte important pentru copiii de toate vârstele. Totuși, din cauza diversității modelelor disponibile pe piață, alegerea celei mai bune biciclete poate fi o sarcină dificilă, dar vă vom ajuta.

Tipuri de biciclete pentru copii

Primul lucru pe care trebuie să-l concretizați este tipul de bicicletă. Va trebui să alegeți dintre următoarele opțiuni:

Biciclete cu 3
roți pentru copii

Este o opțiune excelentă pentru micii bicicliști. Datorită asamblării, copilul nu trebuie să-și mențină echilibrul, dar se poate axa pe controlul direcției și pe pedalare. Modelele de biciclete pentru copii de la 1 an sunt echipate cu un mâner pentru părinți, suport pentru picioare și centuri de siguranță. Pe măsură ce copilul crește, mânerul și suportul pentru picioare pot fi îndepărtate, transformându-se într-o bicicletă obișnuită cu trei roți.

kidOne
threeWheels1
threeWheels2
threeWheels3
  • Aceste trei roți asigură stabilitate, astfel încât chiar și în timpul unei călătorii active, tricicleta nu se răstoarnă;
  • Comod pentru părinți;
  • Greutate mică;
  • Preț accesibil
  • Roți zgomotoase;
  • Viteza și manevrarea sunt limitate;
  • Modelele pliabile sunt extrem de rare, astfel pot apărea probleme cu transportarea și depozitarea.

Biciclete cu 4
pentru copii

Aceasta este o bicicletă cu două roți și cu o pereche de roți laterale suplimentare, de diametru mic, care îndeplinesc funcția de echilibru. Îndată ce copilul se simte încrezător, roțile ajutătoare pot fi scoase și copilul învață să meargă pe un model cu două roți. Bicicleta cu patru roți garantează o introducere sigură și captivantă în lumea ciclismului pentru copiii de la 4 la 7 ani.

fourWheels
fourWheels1
fourWheels2
fourWheels3
  • Roțile ajutătoare confirmă siguranța în timpul mersului;
  • Când copilul se va învăța să-și mențină echilibrul, roțile ajutătoare pot fi scoase, astfel nu va trebui să cumpărați altă bicicletă;
  • Posibilitatea de a regla independent înălțimea ghidonului și a șeii în funcție de înălțimea copilului.
  • Copiii învață mai greu să-și păstreze echilibrul;
  • Manevrabilitate redusă;
  • De obicei, e mai grea decât alte modele;
  • Deplasarea pe suprafețe neuniforme este mai dificilă.
Notă!

Adesea, producătorii lipsiți de scrupule folosesc plastic ieftin pentru fabricarea roților laterale, care ,,joacă”, zdrăngănesc și sunt extrem de zgomotoase. Atunci când alegeți o bicicletă, verificați neapărat calitatea materialului din care sunt fabricate roțile laterale.

Biciclete cu 2 roți
pentru copii

Sunt destinate copiilor care își pot menține deja echilibrul și pot merge fără ajutor. Vizual și constructiv, bicicleta cu două roți pentru copii este o copie micuță a modelului pentru adulți, diferențiindu-se doar prin dimensiunea cadrului și diametrul roților. Sunt potrivite pentru copii de la 5-6 ani până la adolescență.

twoWheels
twoWheels1
twoWheels2
twoWheels3
  • Cadru pliabil și schimbătoare de viteze;
  • Beneficii pentru sănătate: sunt puse în funcțiune multe grupuri de mușchi, se dezvoltă echilibrul și sistemul vestibular.
  • Capabil să-și seteze o viteză mare, ceea ce implică un risc crescut de accidentare.

Bicicletele fără pedale

Există o altă categorie de biciclete pe care aș dori să o menționez - bicicletele fără pedale. Bicicleta fără pedale pentru copii este o bicicletă cu două roți, dar fără pedale. Pentru a merge pe ea, micul ciclist trebuie să se împingă cu picioarele de pământ. De obicei, copiii care se plimbă cu bicicleta fără pedale trec imediat la bicicleta cu două roți. Bicicleta fără pedale este o soluție excelentă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1 și 6 ani.

runWheels
runWheelOne
runWheelTwo
runWheelThree
  • Are un impact pozitiv asupra coordonării și echilibrului;
  • Poate fi folosită atât în locuință, cât și afară.
  • Capacitate limitată de deplasare;
  • Nu este recomandat să fie folosită pentru plimbări de lungă durată.

La ce aspecte ar trebui să atrageți atenția când alegeți o bicicletă pentru copii?

1. Luați în calcul înălțimea și vârsta copilului

Când alegeți un mijloc de transport pentru un mic ciclist, orientați-vă după înălțimea și vârsta lui. Este important să înțelegeți că cu cât copilul este mai mic, cu atât modelul trebuie să fie mai simplu, iar pe măsură ce crește, puteți căuta modele mai complexe. Bicicleta potrivită poate fi aleasă conform înălțimii, luand în considerare diametrul roților și al cadrului. Folosiți următoarea tabelă cu valori medii recomandată de specialiști

Vârsta copilului
Înălțimea (cm) Dimensiunea cadrului (în inchi)
Diametrul roților (în inchi)
1-3 ani 75-95 12 până la 12 + biciclete fără roți
3-4 ani 95-101 14 14
4-6 ani 101-115 16 16
6-9 ani 115-128 18 18
9-13 ani 126-150 20-24 20-24
14 ani și mai mult 150 cm și mai înalt e timpul să alegeți copilului o bicicletă pentru adulți
Notă!

Cea mai simplă modalitate de a înțelege dacă dimensiunea bicicletei se potrivește micuțului tău este să-l așezi deasupra cadrului, astfel încât șaua să atingă osul coccisului. În această poziție, distanța de la cadru la zona inghinală ar trebui să fie între 7-10 cm.

2. Materialul din care e confecționat cadrul

Cadrul este elementul principal al bicicletei. Materialul din care este fabricat afectează rezistența structurii și greutatea. De obicei, cadrul bicicletei este fabricat din oțel sau fier, dar se pot întâlni și alte materiale.

  • Oțel — cel mai răspândit material în prezent. Bicicletele cu cadru din oțel au o durată lungă de utilizare, sunt rezistente la deformări și au prețul accesibil. Dezavantajul fiind greutatea mare. Cu toate acestea, beneficiul unui astfel de cadru constă în atenuarea eficientă a vibrațiilor cauzate de suprafața drumului.
  • Aluminiu — metal ușor și rezistent la coroziune. Datorită aditivilor speciali, nu este mai slab în termeni de rezistență comparativ cu oțelul, însă are un cost mai mare decât modelele din oțel.
  • Plastic — este utilizat doar în modelele cu trei roți. Este ușor, nu ruginește, are costuri reduse de producție, însă este fragil.
  • Carbon — cel mai potrivit material pentru fabricarea cadrului. Construcția devine foarte rezistentă și extrem de ușoară. Din cauza costului ridicat, bicicletele pentru copii cu cadru din carbon sunt extrem de rare.
frame
Notă!

Nu merită să mergeți în căutarea celui mai ușor cadru, care de obicei nu este ieftin, deoarece copiii cresc rapid și în câțiva ani va trebui să achiziționați o altă bicicletă.

3. Materialul din care se fac roțile

Ca și în cazul cadrului, roțile sunt fabricate din diverse materiale.

  • Roți din plastic — Sunt ușoare, aproape că nu amortizează și se găsesc doar în modelele destinate începătorilor cicliști.
plastic
  • Roți de cauciuc cu cameră — Oferă o amortizare maximă și atenuează bine denivelările. Totuși, există riscul de spargere, deci trebuie să monitorizați constant starea lor și, dacă este necesar, să le lipiți sau să le umflați.
rubber
  • Roți din spumă de poliuretan. În astfel de roți nu există cameră, astfel, riscul de spargere este redus. Totuși, capacitatea lor de amortizare este mult mai slabă decât cea a roților cu cameră.
cam

4. Frâneа

Alegerea tipului de frână depinde de vârsta copilului. Există două tipuri de frâne: frână de pedală și frână de mână.

  • Frâna de pedală acționează prin pedalarea în sens invers. De obicei, toate bicicletele pentru copii până la 6 ani sunt echipate cu acest tip de frână.
  • Frâna de mână este potrivită pentru adolescenți
brakes

Dacă vă este dificil să alegeți sistemul de frânare, întotdeauna puteți opta pentru o bicicletă cu frâne combinate.

5. Pedale

Pedalele sunt fabricate din metal și plastic. Cele metalice sunt rezistente și durabile, și se întâlnesc rar la bicicletele pentru copilași. Pedalele din plastic sunt mult mai ușoare, dar durabilitatea lor lasă de dorit. Este important ca pedalele din plastic să aibă o acoperire din cauciuc pentru a preveni alunecarea piciorului în timpul mersului.

Accesorii pentru călătorii

Un alt aspect ar fi accesoriile pentru biciclete pentru copii. Acestea asigură confortul și siguranța tânărului ciclist și îmbunătățesc funcționarea vehiculului pe două roți. Câteva accesorii esențiale pentru bicicletă:

Și încă ceva...

Când alegeți o bicicletă, este important să nu luați în considerare doar caracteristicile tehnice, dar și preferințele copilului. Înainte de a procura bicicleta, întrebați-l ce culoare își dorește și ce alte caracteristici sunt importante pentru el. Pentru că dorința copilului de a merge cu bicicleta depinde în mare măsură de cât de mult îi place vehiculul său nou. Dacă copilul este încântat de noul său mijloc de transport, bucuria și entuziasmul său vor face fiecare călătorie memorabilă și benefică pentru sănătate.

Câteva sfaturi utile pentru cele mai răspândite întrebări

O scurtă recapitulare cu cele mai importante aspecte:

  • Bicicleta trebuie să corespundă înălțimii copilului;
  • Trebuie să îi fie pe plac;
  • Tipul de frână trebuie, de asemenea, să fie adecvat vârstei;
  • Nu uitați de cască și de alte accesorii care să-i garanteze siguranța copilului dumneavoastră.
biker

De unde să cumpărați o bicicletă de calitate în Moldova?

Toți ne amintim de expresia că "tot ce e mai bun e pentru copii!" De aceea, recomandăm cu insistență să cumpărați biciclete pentru copii doar din magazine specializate. În acest fel, veți fi siguri de calitatea componentelor și, implicit, de siguranța plimbărilor în aer liber. În magazinul de articole sportive Sportlandia veți găsi o gamă largă de modele pentru copii de toate vârstele. Avem biciclete pentru fete și băieți, biciclete sportive, precum și modele profesioniste pentru ciclism de la branduri cunoscute precum GIANT, STELS, Liv. Aplicați sfaturile noastre în practică, analizați toate aspectele pro și contra, și cu siguranță veți alege cea mai bună bicicletă pentru copilul dumneavoastră.

Întrebări frecvente despre alegerea unei biciclete pentru copil

Ce tipuri de biciclete pentru copii există?

Bicicletele pentru copii sunt de diferite tipuri și modele. Majoritatea are structura universală, alcătuită din cadru, șa, ghidon și roți. În funcție de numărul de roți, bicicletele se împart în:

  • Biciclete cu 2 roți pentru copii;
  • Biciclete cu 3 roți pentru copii;
  • Biciclete cu 4 roți pentru copii;
  • Biciclete fără pedale;

Alegerea unei biciclete potrivite vă va ajuta copilul să-și dezvolte coordonarea, să-și îmbunătățească rezistența fizică și să petreacă timpului într-un mod distractiv.

La ce nivel ar trebui să fie instalat ghidonul bicicletei pentru copii?

Pentru o poziție confortabilă, ghidonul trebuie să fie la același nivel cu șaua sau puțin deasupra ei, astfel încât copilul să poată ajunge ușor la el, fără a se apleca prea mult înainte. Este important ca mâinile copilului să nu fie complet întinse, ci ușor îndoite la coate. Alegeți biciclete cu înălțimea ghidonului reglabilă, ceea ce va permite adaptarea poziției și corectarea acesteia pe măsură ce copilul crește.

Ce accesorii sunt necesare pentru o călătorie în siguranță a copilului pe bicicletă?

Pentru o călătorie sigură a copilului pe bicicletă, este important să folosiți următoarele accesorii:

  • Cască;
  • Genunchiere și cotiere;
  • Reflectoare;
  • Faruri;
  • Claxon sau semnal sonor.

Aceste accesorii îi vor asigura copilului confortul și siguranța în timpul mersului pe bicicletă.

De unde puteți cumpăra biciclete de calitate pentru copii în Moldova?

Bicicletele de calitate pentru copii sunt disponibile în magazinul de articole și echipamente sportive Sportlandia. Aici veți găsi biciclete de la mărci cunoscute, cum ar fi Giant și STELS. Sunt disponibile modele cu roți laterale și coș pentru jucării, care poate fi demontat dacă este necesar. Prețurile competitive, posibilitatea de achiziție în rate și sistemul de loialitate vă vor surprinde plăcut. Dacă căutați o bicicletă de calitate pentru copii, vă așteptăm la magazinul Sportlandia!

Va fi interesant

 Nutriție adecvată în timpul alergării
Alergarea de dimineata. Dimineața, nu alergați pe stomacul gol. În timpul nopții, rezervele de glicogen din ficat sunt epuizate, ceea ce înseamnă că nivelul zahărului din sânge scade. Între trezire și alergare ar trebui să dureze 30-40 de minute pentru ca organismul să se trezească. Dacă nu ai timp pentru un mic dejun complet (după care ar trebui să treacă 1 oră), înainte de antrenament, mănâncă un mini-mic dejun cu carbohidrați rapizi: un baton energetic, o chiflă mică cu o lingură de dulceață, o jumătate de covrăș. Dacă ieși la alergat pe stomacul gol, chiar și pe distanță scurtă în ultimul kilometru, vei simți că ești deja epuizat. Pentru distanțe lungi, luați cu dumneavoastră o băutură energizantă și geluri pentru a vă menține corpul în formă bună.Aleargă după-amiazaTrebuie să începeț..
Alergare pentru începători
Etapa pregătitoare.Pentru orele regulate de alergare, trebuie să vă pregătiți:Vizitați medicul.Este necesar să se asigure că nu există contraindicații: unele boli de inimă și plămâni, vasele membrelor inferioare, articulațiile, alte boli în stadiul acut; precum și să se asculte recomandările medicului, care va trebui să urmeze.De asemenea, puteți contacta cel mai apropiat club de alergare (dacă există unul) și consultați un antrenor. Sau pur și simplu începeți să vă antrenați pe cont propriu, așa cum fac mulți iubitori de stil de viață sănătos.Determinați traseul jogurilor.Puteți merge în avans acolo unde se presupune antrenament. Ideal-stadionul din apropierea casei sau a parcului.Stadionul va rula pe piste special pregătite și marcate (ușor de a determina distanța și, în consecință, sarc..
Cum să alegi o cască de bicicletă?
Ciclismul este un sport foarte util dar și traumatic. În 1880, câștigând rapid popilaritate, a fost inventată casca de protecție.Tipuri de căști pentru bicicletă.Casca este selectată în funcție stilul de ciclism.Nu-i comod deloc să mergeți cu o cască grea, dar casca ușoara nu oferă siguranță în ciclism extrem.Cross-country (XC) este cel mai frecvent model pentru amatori, turiști și sportivi. Astfel de căști nu sunt foarte grele, au o ventilație bună, există o vizor solar și, uneori, o plasă de țânțari. Convenabil reglabil în funcție de dimensiunea capului.Căștile de autostradă au un design similar. Dar au mai multe orificii și, în general, nu au vizor.Iubitorii de plimbare cascadorie și sărituri preferă "bowler". Este mai greu decât Cross-Country, este fabricat din plastic mai gros și..
Cum să alegi schi aplin?
Stiluri de patinajDouă stiluri principale sunt practicate în sportul modern de schi-clasic și patinaj.Mișcarea clasică - când schiurile se alunecă în paralel unul cu celălalt-popoarele nordice l-au folosit cu secole în urmă.Un fel de mișcare clasică este stilul dublepoling (doublepoling), care câștigă popularitate în ultima vreme.Schiorul se plimba pe schiuri fără unguente, dar este împins numai cu mâinile. Acest stil este, de asemenea, numit mișcare simultană silențioasăCu dublpoling la schior, toată sarcina cade pe mâini, pe mușchii presei și pe spate. În același timp, cerințele pentru nivelul de pregătire fizică funcțională sunt ridicate.Stilul de patinaj (sau liber) a fost inventat în anii ' 80 ai secolului trecut. La competiția din 1981, schiorul finlandez, iar polițistul cu cumul, Pa..
Alegerea unei biciclete - o abordare științifică!
Alegem o bicicletă pentru copii: În funcție de înălțimea și vârsta copilului, i se va potrivi o bicicletă cu dimensiuni diferite ale roților. Nu procurați copilului o bicicletă care nu corespunde vîrstei lui – în timpul mersului pe o bicicletă prea mare, copilul se va lovi de cadrul bicicletei sau nu va putea opri bicicleta- acest lucru este foarte periculos.Cel mai importat aspect la care trebuie să atrageți atenția la cumpărarea unei biciclete pentru adulți este alegerea dimensiunii potrivite a cadrului. Alegerea incorectă poate fi una din principalele cauze ale durerii spatelui și articulatiilor și, de asemenea, cauzeaza mai multă oboseală.Alegem o bicicletă pentru femei:La femei, picioarele sunt mai lungi, spatele este mai scurt, iar pelvisul este mai lat decât la bărbați. Bicicle..