Cum să alegi patine de hochei pentru un jucător de câmp (atacant/apărător)?
Hocheiul pe gheață este unul dintre cele mai populare sporturi. Acest joc spectaculos, dinamic, cu elemente de luptă pentru putere, s-a îndrăgostit de spectator pentru acțiunile individuale strălucitoare ale jucătorilor, pentru combinațiile frumoase de echipă și pentru viteza cu care se poate schimba situația de pe patinoarul de hochei.
Pentru ca un jucător de hochei să fie cât mai eficient și în același timp să rămână cât mai protejat, trebuie să abordezi cu seriozitate alegerea echipamentului.
Mai mult, acest lucru este valabil atât pentru un profesionist, pentru care hocheiul este o muncă de zi cu zi, cât și pentru un amator care joacă și se antrenează periodic, cât și pentru un jucător de hochei începător care face doar primii pași pe gheață.
Alegerea corectă a patinelor este 50% succes. Patinele de hochei selectate în mod corespunzător nu numai că vă permit să vă deplasați mai repede și să manevrezi pe patinoar, dar și să protejeze picioarele jucătorului de hochei de răni.
Alegerea mărimii și lățimii
Atunci când alegeți patine de hochei, primul pas este să determinați dimensiunea piciorului folosind un suport de măsurare, care este disponibil în magazinele Sportmaster Hyper cu produse PRO din orașul dvs.
Și aici dimensiunea este importantă nu numai în lungime (de regulă, modelele de amatori au un pas de mărime întreagă, în timp ce cele avansate și profesionale merg în trepte de jumătate), ci și în lățimea (plinătatea) piciorului tău. De regulă, plinătatea patinelor este indicată de literele:
- D plenitudine medie;
- plenitudine lată EE (aproximativ 0,6 cm mai lată decât D);
- R este plenitudinea medie care este folosită în mod obișnuit la patinele de hochei pentru începători.
Potrivire și șireturi
Este de menționat imediat că la aceeași dimensiune, atât în lungime, cât și în plinătatea patinelor, diferiți producători folosesc diferite matrițe (blocuri) pentru diferite linii ale aceluiași producător, așa că întotdeauna merită măsurat mai multe versiuni de patine de la diferite mărci. pentru a-l alege pe cel mai potrivit pentru tine.
Șiretură pentru patine
Patinele cu șireturi trebuie să stea strâns pe picior, piciorul trebuie fixat cât mai mult posibil, ar trebui să simțiți sprijinul gleznei - acesta este un punct important, deoarece în patinele largi, cu manevre constante pe gheață, vă puteți accidenta. - luxație sau chiar o fractură. Puteți simți peretele din față cu degetele de la picioare, dar patinele nu trebuie să fie mici.
Încercă patine
Merită întotdeauna să măsori o pereche, adică ambele patine.
Pune-ți pantofii și încinge-ți patinele, stai și mergi în ele timp de 10 minute, încearcă să simulezi o viraj sau o accelerație aplecându-ți și deplasându-ți centrul de greutate de la o patină la alta. Faceți acest lucru cu mai multe perechi de patine de diferite mărci și mărci pentru a vedea care dintre ele vi se potrivește cel mai bine.
Va fi interesant