0
Cum corect să alegi un stick de hochei pentru un jucător de câmp?

Cum corect să alegi un stick de hochei pentru un jucător de câmp?

Bățul este principala armă a jucătorilor de hochei. Cu un stick, jucătorii dau pase amețitoare, lansează aruncări precise de la încheietura mâinii și clicuri de o forță incredibilă la poartă, stick-ul îi ajută pe jucători să sărbătorească golurile colorat și cu talent, cu stick-ul, jucătorii se salută, lovind pe gheață, și ventilatoarele, ridicându-l.

Alegerea bastonului potrivit va ajuta jucătorul de hochei să-și atingă potențialul, precum și să fie mai eficient și mai eficient pe gheață.

Rigiditate

Rigiditatea bastonului afectează performanța elementelor tehnice (aruncări, pase). Cu cât bastonul de hochei este mai rigid, cu atât este nevoie de mai multă forță pentru a-l îndoi, așa cum cere o aruncare bună de hochei. Prin urmare, cu cât jucătorul de hochei este mai puternic și mai greu, cu atât bastonul i se potrivește mai rigid. De aici rezultă că rigiditatea unei bețe de hochei depinde de greutatea și vârsta jucătorului.

Rigiditatea este de obicei indicată prin numere de pe stick:

  • moale 65-75
  • normal 75-85
  • greu 85-100
  • extra greu 100-110
  • extra greu 110-120

Duritatea nu este indicată pe crose de lemn.

Dacă alegerea rigidității clubului este împărțită la vârstă, atunci:

  • pentru copii si juniori 40-50
  • pentru adolescenți 60-65
  • pentru jucători adulți 75-120

Selecția corectă

Pentru a alege lungimea bastonului potrivită pentru înălțimea ta, trebuie să stai pe o suprafață plană și să pui bățul în fața ta, astfel încât cârligul să fie între picioare.

Cel mai bine este să alegeți lungimea unui baston de hochei în timp ce sunteți pe patine și, dacă acest lucru nu este posibil, atunci stați pe picioare.

Apărătorii tind să aleagă bețe mai lungi care, atunci când revin, pot ajunge până la nas și uneori chiar până la sprâncene. Este mai ușor să iei / să elimini pucul de la adversar cu un astfel de băț.

Pentru atacator, dimpotrivă, cu cât bastona este mai scurtă, cu atât este mai convenabil să facă o lovitură și aruncări rapide de la încheietură. Lungimea bâtelor pentru atacator nu ajunge de obicei mai mare decât buza inferioară.

Alegerea unui club pentru înălțime este o sarcină importantă și responsabilă. Lungimea stick-ului poate afecta confortul și calitatea jocului, așa că vă recomandăm să încercați mai multe lungimi diferite de stick. Amintiți-vă că un bețișor lung poate fi scurtat sau tăiat la înălțimea necesară, dar numai bețe compozite pot fi construite folosind o extensie specială

Merită întotdeauna să ne amintim că orice modificare a lungimii (scurtare/consolidare) afectează rigiditatea clubului. Cu cât mai scurt, cu atât mai strâns și invers. Pe bastoanele moderne de hochei, este adesea indicat pe partea superioară a „tubului” cum se schimbă rigiditatea odată cu schimbarea lungimii atunci când este scurtată.

Tipul croaselor de hochei

Crosele de hochei sunt în 2 tipuri:

Componente

Realizate din două părți: mâner și cârlig. Acest tip de crose este treptat un lucru din trecut, deoarece nu mai îndeplinește cerințele de hochei pe tehnologie. Dar rămâne mai bugetar, cu excepția puterilor de lemn întregi, deoarece în cazul ruperii "tubului" și cârligul poate fi înlocuit separat unul de celălalt.

Întreg

Acestea sunt crose cu structură intactă. În crosele moderne dintr-o singură bucată, diferiți producători folosesc multe soluții tehnologice menite să ușureze, să reziste și, cel mai important, să echilibreze crosa. Toate cele de mai sus se referă la crose de hochei compozite. Există, de asemenea, stick-uri din lemn, care sunt deja aproape plecat de la hochei profesionist și Amator, și a rămas în "versiunea curte", din cauza costului scăzut și imun la vreme rece. Principalul dezavantaj al croselor întregi-atunci când rupeți, trebuie să schimbați întregul crosa.

Materiale folosite la realizarea cluburilor:

  • Lemn - pentru confectionarea croselor dintr-o bucata;
  • Un amestec de fibră de sticlă și lemn - pentru a face crose dintr-o singură bucată, precum și cârlige pentru crose compuse;
  • Materiale compozite/Carbon - pentru realizarea bastoanelor dintr-o bucata, „tuburi” si lame pentru bastoane compuse;
  • Aluminiu - pentru fabricarea tuburilor de crose compozite.

Forma cârlig

Nu în ultimul rând, ceea ce trebuie decis este alegerea formei cârligului beței de hochei, care depinde în întregime de preferințele individuale de joc ale jucătorului de hochei. Forma cârligului se caracterizează prin unghiul/poziția dintre cârlig și „băț”, zona îndoirii, adâncimea îndoirii, curbura planului, forma vârfului și lungimea.

Unghiul dintre cârlig și băț

Unghiul dintre planul cârligului și mânerul acestuia este de obicei notat cu numere de la 4,5 la 7: cu cât numărul este mai mic, cu atât unghiul este mai mare. Pentru a alege opțiunea potrivită pentru tine, trebuie să stai pe patine într-o poziție de hochei, atunci când stai pe picioarele ușor îndoite și ții bastonul într-o poziție confortabilă cu ambele mâini, în timp ce cârligul bastonului ar trebui să atingă gheața. cu toată marginea inferioară. O valoare mare a unghiului permite aducerea pucului mai aproape de corp, iar jucătorii se mișcă în general într-o poziție mai verticală. O valoare mai mică vă permite să mutați pucul mai departe de dvs., caz în care jucătorii se mișcă ușor ghemuiți.

Forma degetului cu cârlig

Forma cârligului degetului unui baston de hochei este rotundă și pătrată. Degetul rotund este mai convenabil pentru dribling și diverse trucuri de hochei - este alegerea atacanților. Este mai convenabil să joci cu un deget pătrat lângă scânduri și, de regulă, un astfel de cârlig este ales de apărători.

Merită întotdeauna să ne amintim că un bețișor este un articol consumabil și să vorbim despre durabilitate crescută la unele modele în comparație cu altele nu va fi în întregime corect. Bățul este întotdeauna chiar în epicentrul luptei de pe patinoarul de hochei și chiar și cele mai scumpe modele se pot rupe de la deteriorarea mecanică (obținerea unui puc după o lovitură, de exemplu). Prin urmare, siguranța clubului depinde adesea de caz. Dar există lucruri pe care le putem influența - acesta este aspectul și protecția împotriva abraziunilor și zgârieturilor pe stick, pentru aceasta trebuie să folosiți accesorii

Va fi interesant

 Nutriție adecvată în timpul alergării
Alergarea de dimineata. Dimineața, nu alergați pe stomacul gol. În timpul nopții, rezervele de glicogen din ficat sunt epuizate, ceea ce înseamnă că nivelul zahărului din sânge scade. Între trezire ș..
Alergare pentru începători
Etapa pregătitoare.Pentru orele regulate de alergare, trebuie să vă pregătiți:Vizitați medicul.Este necesar să se asigure că nu există contraindicații: unele boli de inimă și plămâni, vasele membrelor..
Cum să alegi o cască de bicicletă?
Ciclismul este un sport foarte util dar și traumatic. În 1880, câștigând rapid popilaritate, a fost inventată casca de protecție.Tipuri de căști pentru bicicletă.Casca este selectată în funcție stilul..
Cum să alegi schi aplin?
Stiluri de patinajDouă stiluri principale sunt practicate în sportul modern de schi-clasic și patinaj.Mișcarea clasică - când schiurile se alunecă în paralel unul cu celălalt-popoarele nordice l-au fo..
Alegerea unei biciclete - o abordare științifică!
Alegem o bicicletă pentru copii: În funcție de înălțimea și vârsta copilului, i se va potrivi o bicicletă cu dimensiuni diferite ale roților. Nu procurați copilului o bicicletă care nu corespunde..