Fii în ritmul
oraşului tău
Nici o zi
fără sport!
Catalog de produse
Alegerea unei biciclete - o abordare științifică!

Cum să alegem o bicicletă? Ce trebuie să luați în considerație, înainte de a face o alegere. Ce tipuri de biciclete există?

 

Magazinul SPORTLANDIA Vă oferă câteva sfaturi, datorită cărora veți alege cea mai bună bicicletă pentru traseul dvs. și pentru modul dvs. de călătorie.

 

 

Alegem o bicicletă pentru copii:

 

În funcție de înălțimea și vârsta copilului, i se va potrivi o bicicletă cu dimensiuni diferite ale roților. Nu procurați copilului o bicicletă care nu corespunde vîrstei lui – în timpul mersului pe o bicicletă prea mare, copilul se va lovi de cadrul bicicletei sau nu va putea opri bicicleta- acest lucru este foarte periculos.

 

 

Cel mai importat aspect la care trebuie să atrageți atenția la cumpărarea unei biciclete pentru adulți este alegerea dimensiunii potrivite a cadrului. Alegerea incorectă poate fi una din principalele cauze ale durerii spatelui și articulatiilor și, de asemenea, cauzeaza mai multă oboseală.

 

 

Alegem o bicicletă pentru femei:

 

 

La femei, picioarele sunt mai lungi, spatele este mai scurt, iar pelvisul este mai lat decât la bărbați. Bicicletele care iau în considerare anatomia feminină au partea superioară mai groasă și cadre mai compacte. Scaunul bicicletelor pentru femei este mai lat și mai scurt decât cel pentru bărbați.

 

Alegem o bicicletă pentru bărbați

 

Mai întâi de toate, decideți unde și cum veți merge cu bicicleta:

 

 

Amortizarea. Prezența unui amortizator din față nu va fi în plus chiar și pentru o bicicletă pentru oraș, mai ales dacă doriți să săriți peste bordură. Dar dacă drumurile sunt drepte, cu siguranță  acest tip de bicicletă nu Vi se potrivește.

 

Numărul de viteze. Prezența mai multor viteze pentru o bicicletă este necesară în cazul în care aveți nevoie să urcați frecvent dealurile.

 

Frâne. Pentru biciclete de munte și de turism, este de preferat să alegeți frâne cu disc - acestea sunt cele mai eficiente în orice condiții. În alte cazuri, nu există nici un motiv special de a plăti în avans pentru ele.

 

Important: dacă înălțimea dvs. nu se încadrează în tabel și într-o anumită categorie, SPORTLANDIA Vă recomandă să alegeți o bicicletă de dimensiuni mari. Dar dacă acesta este un model cu amortizator, atunci trebuie să faceți contrariul.

 

Vă așteptăm în magazinul SPORTLANDIA, centrul comercial Grand Hall, etajul 3. Un shopping plăcut și drumuri drepte fără bordure!


« Inapoi la lista

Noi în rețelele sociale